Gå til sidens indhold

Retten i Aalborg

03 feb 2023

Retten i Aalborg

Dom i sag om andet seksuelt forhold end samleje med barn under 12 år

Retten i Aalborg har den 3. februar 2023 afsagt dom i en sag, hvor en mand var tiltalt for at have begået andet seksuelt forhold end samleje med et barn under 12 år og blufærdighedskrænkelse overfor 20 piger i alderen 6-9 år i forbindelse med sin ansættelse på en skole i Aalborg.

Sagsnummer SS 4-7843/2022

Retten har den 3. februar 2023 afsagt dom i en sag, hvor en mand var tiltalt for overfor et barn at have begået andet seksuelt forhold end samleje med barn under 12 år og i 19 tilfælde at have begået blufærdighedskrænkelse overfor piger i alderen 6-9 år i forbindelse med sin ansættelse på en skole i Aalborg. Sagen blev behandlet som en domsmandssag. 

Retten fandt manden skyldig i blufærdighedskrænkelse begået overfor 19 piger i alderen 6-9 år som led i sin ansættelse. Der var primært tale om befølinger af pigernes lår og kønsdele uden på tøjet, men i enkelte tilfælde også forskellige befølinger inden for tøjet. Straffen blev fastsat til fængsel i 9 måneder, og herudover blev han dømt til at betale erstatning i størrelsen 5.000 – 12.000 kr. til de enkelte piger. Manden blev endvidere frakendt retten til erhvervsmæssigt eller i forbindelse med fritidsaktiviteter at beskæftige sig med børn eller unge under 18 år i 5 år. Manden blev desuden meddelt et forbud mod at opholde sig eller færdes på skoler eller andre daginstitutioner i Region Nordjylland, hvor der opholder sig børn under 15 år i 5 år.

Manden ankede dommen til frifindelse.