Gå til sidens indhold

Information til alle brugere ved Danmarks Domstole om forebyggelse af smittespredning (COVID-19)

Det er vigtigt for Danmarks Domstole fortsat at medvirke til at forebygge smittespredning af COVID-19. Brugere og ansatte skal kunne færdes trygt i retterne.

Sagsafviklingen ved Danmarks Domstole skal derfor ske både retssikkerhedsmæssigt og sundhedsmæssigt forsvarligt under hensyn til sundhedsmyndighedernes til enhver tid gældende anbefalinger om forebyggelse af smittespredning. Ved den enkelte ret kan det i lyset af den lokale smittesituation og under hensyn til de bygningsmæssige forhold mv. være besluttet at opretholde smitteforebyggende tiltag som fx plexiglas og mundbind i visse situationer.

Alle, der kommer i retten, skal følge Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd og skal holde sig opdateret på www.coronasmitte.dk og www.sst.dk om de aktuelle anbefalinger.

Hvis du er smittet eller har symptomer på COVID-19, må du ikke møde i retten.

Hvis du har været smittet med COVID-19, må du først møde i retten, når du kan ophæve din selvisolation.

Husk at kontakte retten og melde afbud. Kontaktdetaljer er på rettens hjemmeside. Er du indkaldt i retten, vil det som ved al anden sygdom være en juridisk afgørelse, om der er tale om lovligt forfald.

Sidst opdateret: 03. februar 2022