Her finder du svar på en række spørgsmål om genåbning af retterne, hvis du er part eller vidne i forbindelse med en retssag.

Skal jeg møde i en sag, jeg blev indkaldt til inden nedlukningen af domstolene den 13. marts 2020?

Ja. Hvis ikke du har fået besked om andet, skal du møde. Hvis du er i tvivl, om du skal møde til en sag, som du blev indkaldt til inden nedlukningen, skal du kontakte retten for afklaring.

Skal jeg møde i retten, hvis jeg er syg?

Hvis du er smittet eller har symptomer, der kunne tyde på COVID-19, må du ikke møde i retten. Det gælder også, hvis det kun er milde symptomer. Læs nærmere om symptomerne her. Du må heller ikke møde i retten, hvis du ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal selvisolere dig, fordi du har været i nær kontakt med en person, der er smittet med COVID-19.

Hvis du har været smittet med COVID-19, må du først møde i retten, når du ikke længere smitter. Husk at kontakte retten og melde afbud. Kontaktdetaljer er på rettens hjemmeside. Er du indkaldt i retten, vil det som ved al anden sygdom være en juridisk afgørelse, om der er tale om lovligt forfald. Retten kan anmode om en lægeerklæring.

Får jeg vidnegodtgørelse udbetalt i kontanter?

Du får vidnegodtgørelsen indsat på din NemKonto. Hvis du ikke har en NemKonto, kan du oplyse kontonummeret på den konto, som du ønsker beløbet indsat på. Vidnegodtgørelse udbetales to gange månedligt.

Læs også retningslinjer for adfærd og hygiejne i forbindelse med genåbning af retterne.

Sidst opdateret: 15. juli 2020