Retten i Esbjerg

27 apr 2020

Retten i Esbjerg

Genåbning af retten i Esbjerg: Vigtig information til alle brugere.

Retten er genåbnet med normale telefon- og åbningstider, som er mandag til fredag kl. 8.30 - 15.00.

Det er en forudsætning for genåbning af retterne, at sagsafviklingen kan gennemføres i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes til enhver tid gældende anbefalinger og retningslinjer om forholdsregler mod smittespredning.

Alle, der kommer i retten, skal derfor følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd og skal holde sig opdateret på www.coronasmitte.dk og www.sst.dk om de aktuelle anbefalinger.

De sundhedsfaglige anbefalinger, der er mest relevante i forhold til genåbning af retsbygninger og retssale, er udarbejdet i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed og Arbejdstilsynet og kan læses på domstol.dk

Hvad skal du gøre som bruger i retten i Esbjerg ?

• Vaske hænder eller bruge håndsprit når du kommer ind i retten, og igen når du forlader retten. Der er sat håndsprit op rundt omkring i retten og rettens lokaler rengøres løbende.

• Undgå håndtryk.

• Undgå at røre kontaktpunkter som gelændere, knapper på automater, armlæn, bordoverflader m.v.

• Holde afstand til andre brugere og ansatte. Retten har sørget for, at bl.a. retssale er indrettet, så det er muligt at holde en afstand på 2 meter mellem de tilstedeværende personer, og at der er min. 4 kvm. pr. person i lokalet. I nogle tilfælde vil der være fysisk afskærmning med fx plexiglas, som vurderes at have en beskyttende virkning og kan fungere som et alternativ, hvis afstandskravet ikke kan overholdes.

• Hoste og nyse i ærmet eller i et engangslommetørklæde – ikke i dine hænder.

• Hvis du er smittet eller har symptomer (selv milde symptomer) på ny coronavirus, skal du blive hjemme.  Kontakt retten på telefon 99 68 88 00, hvis du er i den beskrevne situation. Retten kan kræve en lægeerklæring. Kontakt retten, hvis du bliver konstateret smittet med COVID-19 efter besøg i retten, så retten kan informere personer, som du har været i nær kontakt med under dit besøg. 

• Følge rettens skiltning og henstillinger fra personalet. Du skal fortsat gå ind af hovedindgangen i retsbygningen, men du skal forlade retten via udgangene i de to trappetårne. Skiltning viser dig vej.

• Hvis du har spørgsmål eller er nervøs for at møde i retten i forhold til ovenstående retningslinjer, kan du kontakte os på telefon 99 68 88 00.

Følger du disse råd, kan du hjælpe med at stoppe smittespredningen.