11 sep 2020

Retten i Helsingør

Dømt dagen efter indbrud

To rumænske mænd dømt til fængsel og udvisning dagen efter, at de begik indbrud i en villa i Kvistgård.

Sagsnummer: SS-3508/2020

Sagen kort fortalt

Torsdag den 10. september 2020 kl. 10.51 modtog politiet en anmeldelse om forsøg på indbrud. Kl. 11.30 samme dag blev to personer anholdt, efter at de var genkendt på en videoovervågning. De var i besiddelse af bl.a. nogle smykker, der stammede fra et indbrud i nærheden.

Fredag den 11. september 2020 kl. 11.00 blev de fremstillet i grundlovsforhør, og da retsmødet var færdigt kl. 13.30, havde de erkendt indbrudstyveriet og var blevet dømt for dette. Den ene blev også dømt for forsøg på indbrud, og den anden var dømt for at være indrejst i Danmark, selv om han ved dom var pålagt ikke at rejse ind i Danmark.

Dommens resultat

Den ene blev straffet med fængsel i 60 dage og den anden med fængsel i 4 måneder. De blev begge udvist af Danmark med indrejseforbud.

Begge de dømte modtog dommen og accepterede at blive varetægtsfængslet, indtil dommen kan blive afsonet, og de kan blive udvist af Danmark.