Gå til sidens indhold

Retten i Herning

18 sep 2015

Retten i Herning

Bøde for ikke at standse helt op ved fuldt stop

En lastbilchauffør fik ved retten i Herning den 9. september 2015 dom for, at han ikke var standset helt op i et kryds med fuldt stop.
 
En politimand så, at han ikke standsede helt op og skrev en rapport. I retten fremlagde lastbilchaufføren dokumentation fra sin fartskriver på, at han var standset helt op flere gange i det tidsrum, hvor han havde passeret krydset. Retten valgte dog at dømme ham med følgende præmisser: ”Af en computerudskrift fra det af tiltalte førte lastvogntog fremgår det, at tiltalte den 26. maj 2015 i tidsrummet fra ca. kl. 17.30 til lidt før kl. 18.00 har gjort stop flere gange. Dette godtgør dog ikke, at tiltalte, som markeret, er standset op forinden, han fra Vesterholmvej kørte ud i krydset med Gødstrupvej.
 
Efter den af vidnet politiassistent NNs forklaring, der fremstår som sammenhængende og troværdig, finder retten det godtgjort, at tiltalte er kørt langsomt frem mod og ud i krydset uden at standse helt op, inden han kørte ud i krydset. Tiltalte findes derfor skyldig i overensstemmelse med anklageskriftet.
 
Lastbilchaufføren blev idømt en bøde på 2.000 kr. samt betaling af sagens omkostninger.
 
SS 99-1664/2015