Gå til sidens indhold

Retten i Herning

17 feb 2016

Retten i Herning

6 måneders fængsel for overfald på en buschauffør

61-årig mand fra Sunds blev straffet med 6 måneders fængsel for overfald på en buschauffør

En 61-årig mand fra Sunds var ved Retten i Herning tiltalt for bl.a. vold og trussel om vold mod en buschauffør ved den 24. november 2015 som passager at have slået og forulempet buschaufføren. Sagen var den, at manden steg på bussen i Sunds for at køre ind til Herning. Den kvindelige chauffør bad manden, som lugtede af spiritus, om at sætte sig ned. Det ville manden ikke, og i stedet slog han først chaufføren i ansigtet med et knytnæveslag, hvorefter han lagde sig ned på et sæde og med sin ene fodsål sparkede chaufføren i ansigtet. På vej ud af bussen truede manden chaufføren med at ville skyde hende. Manden nægtede sig skyldig i overfaldet og forklarede, at han alene havde skubbet til chaufføren med sin ene fod. Retten dømte manden for forholdet. Retten lagde ved sin afgørelse vægt på, at chaufføren havde afgivet en sikker og troværdig forklaring, som i det hele blev støttet af to passagerers forklaringer samt den lægeerklæring, som den efterfølgende undersøgelse på sygehuset af chaufføren gav anledning til.
Manden blev herudover dømt for ringeagtsytringer mod en anklager og 3 butikstyverier.
Manden, som kommer fra Djibouti, havde boet 31 år i Danmark og var tidligere straffet flere gange for vold og tyverier. 
Retten straffede manden med 6 måneders ubetinget fængsel og dømte ham betinget udvisning af Danmark.
Manden modtog dommen.

SS 99-192/2016