Gå til sidens indhold

Retten i Herning

16 sep 2016

Retten i Herning

Flere tilfælde af vold

33-årig mand fra Kibæk blev ved domme afsagt den 12. og 13. september 2016 straffet med fængsel i henholdsvis 6 måneder og 10 måneder for flere tilfælde af vold - herunder farlig vold – i Herning og Sønder Felding.

En 33-årig mand fra Kibæk stod med 12 dages mellemrum tiltalt i to sager ved Retten i Herning. Fællesnævneren for sagerne var bl.a. vold – herunder særlig farlig vold - og trusler mod vidner og andre.
I den ene sag blev den 33-årig dømt for sammen med to andre den 22. januar 2016 på Østergade i Herning at have hevet en bartender ud fra en restauration i Herning og tildelte bartenderen slag med knyttede næver samt spark, imens bartenderen lå på jorden. Da to kollegaer fra andre barer ville hjælpe bartenderen blev de angrebet af de tre mænd, som holdt dem fast samtidig med, at de slog mændene adskillige gange i hovedet med knytnæveslag. Den af kontrollørerne blev ramt med mere end 10 knytnæveslag, og fik som følge af volden hjernerystelse, og den anden blev ramt med mindst 1 knytnæveslag Ved dom afsagt den 12. september 2016 blev den 33-årig, som tidligere i 4 tilfælde var straffet for vold, idømt 6 måneders ubetinget fængsel. De to andre mænd blev straffet med 4 måneders fængsel.
Den 13. september 2016 var den 33-årig mand igen i retten. Den her gang var han tiltalte for den 19. juni 2016 lidt efter midnat på en restauration i Søndre Felding først at have slået en person i ansigtet med knyttet hånd og herefter, da to omkringstående ville passivere ham ved at lægge ham ned på gulvet, at have taget en ølflaske og slået den ind i anden mands hoved med den følge, at flasken knustes. Med det stykke glasskår, som den 33-årig havde i hånden, skar han en dyb flænge på 8,5 cm omkring mandens venstre øje. Herudover var manden også tiltalte for i samme forbindelse at have truet vidner og kusinen til en af de forurettede mænd.
Retten dømte den 33-årig og lagde ved afgørelsen vægt på vidneforklaringerne, som i det væsentligste stemte overens med både den overvågnings video, som var optaget på værtshuset, de fotos, som var optaget på stedet og af de forurettede personer efterfølgende samt lægeundersøgelserne af de forurettede. Tiltalte gjorde gældende, at han forud for volden var blevet slået, og at han handlede i nødværge. Retten anførte hertil, at det ikke kunne lægges til grund, at tiltalte havde været udsat for noget, som gjorde det berettiget, at han skulle have slået og dermed handlet i nødværge samt, at et angreb med flaske under alle omstændigheder var ude af proportion med det angreb, som tiltalte påstod, at han havde været ude for. Tiltalte blev også dømt for at have truet kusinen til en af de forurettede men frifundet for vidnetrusler. Tiltalte blev straffet med 10 måneders fængsel.
Tiltalte blev således med få dages mellemrum straffet med fængsel på i alt 1 år og 4 måneder.
Tiltalte udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen.
 
SS 99-1440/2016 og 99-2766/2016