Gå til sidens indhold

Retten i Herning

07 sep 2016

Retten i Herning

Dom for bl.a. trusler overfor dørmand

En 19-årig mand blev ved Retten i Herning den 29. august 2016 idømt ubetinget fængsel i 40 dage for i alt 4 lovovertrædelser.

Det drejede sig om, at han en nat i februar 2016 ved Crazy Daisy i Herning brugte en opholdstilladelse tilhørende en kammerat ved indgangen og senere nægtede at oplyse sit navn m.v. til politiet, hvilket var en overtrædelse af straffelovens § 174 og retsplejelovens § 750, stk. 1.

I marts 2016 var politiet tilkaldt til en adresse i Herning, hvor der var husspektakler. Den tiltalte udtalte da til politibetjentene: "Gud straffer jer og knepper jeres mødre" og "I er fuck up og nogle magtliderlige svin" eller lignende. Dette fandt retten var en overtrædelse af straffelovens § 266 om trusler.

I april truede han i Bethaniagade i Herning en dørmand, der var på vej på arbejde, ved bl.a. at sige: "alle mine kammerater venter omme bagved, og hvis jeg siger til, så kommer de alle sammen, og så springer vi på dig og stikker dig ned" eller lignende, hvilket var en overtrædelse af straffelovens § 121.

Den tiltalte var tidligere straffet for bl.a. trusler og vold.

Den tiltalte blev dømt på grundlag af en række vidneforklaringer fra dørmændene og politifolkene.
 
SS 99-2216/2016