Gå til sidens indhold

Retten i Herning

18 okt 2017

Retten i Herning

80-årig mand fra Herning dømt for trusler mod en P-vagt

SS 99-2336/2017

Retten har den 17. oktober 2017 i en domsmandssag dømt en mand på 80 år for trusler mod en P-vagt med fængsel i 10 dage, der på grund af mandens høje alder og hans gode personlige forhold blev gjort betinget.

Den 80-årige havde i marts 2017 fået et kontrolgebyr (”parkeringsbøde”) for at holde ulovlig parkeret ved en parkeringsplads ved den nu nedlagte China House i Østergade/Kousgaards Plads i Herning. Den 80-årige havde herefter opsøgt P-vagten, der var ved at foretage kontrol ved parkeringspladserne ved Rema 1000 på Viborgvej i Herning. Den 80-årige havde været ophidset og gal, og han havde udover at kalde P-vagten diverse skældsord udtalt til P-vagten: ” Jeg skal nok finde ud af, hvem du er, og hvor du hører til. Du kan vente dig.” Efterfølgende havde den 80-årige fulgt efter P-vagten under kørsel ad forskellige veje i Herning midtby.

En enig domsmandsret fandt den 80-åriges udtalelse efter ordlyden af udtalelsen og de omstændigheder, hvorunder den var fremsat, at indeholde en trussel om vold, der var egnet til at fremkalde alvorlig frygt for P-vagtens liv eller helbred.

Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om, at den 80-årige blev dømt for overtrædelse af straffelovens § 119, stk. 1, der vedrører personer som handler i offentlig tjeneste. Domsmandsretten fandt imidlertid efter P-vagtens oplysninger om sit ansættelsesforhold, at han som ansat som parkeringsvagt i et privat parkeringsfirma, der foretager kontrol på private parkeringspladser, ikke var omfattet af den særlige beskyttelse i straffelovens § 119. Den 80-årige blev derfor i stedet fundet skyldig i overtrædelse af den almindelige trusselsbestemmelse i straffelovens § 266.

Den 80-årige ankede med det samme dommen