Gå til sidens indhold

Retten i Herning

01 mar 2017

Retten i Herning

Børnebortførelsessag i fogedretten i Herning

Børnebortførelsessag i fogedretten i Herning: To børn skal udleveres til mor i Polen.

Fogedretten i Herning har den 1. marts 2017 afsagt kendelse om, at en dreng på 12 år og en pige på 9 år skal udleveres til Polen, efter at de har opholdt sig hos deres far i Danmark i 19 måneder.
 
Faren, som har arbejde i Danmark, tog børnene med sig fra Polen, da han skulle have dem på sommerferie i 2015 og leverede dem ikke tilbage til moren efter ferien, da moren var syg og indlagt på hospital. Faren har anerkendt, at det var en ulovlig børnebortførelse, da forældrene har fælles forældremyndighed.
 
Moren anlagde sag ved fogedretten i januar 2016 og forældrene indgik i første omgang forlig om, at børnene kunne blive i Danmark til efter sommerferien 2016, så de kunne fuldføre et års skolegang i Danmark. Børnene blev ikke leveret tilbage efter aftalen, men nu har fogedretten truffet afgørelse om, at børnene skal tilbage til Polen, hvor en sag om, hvor børnene skal have bopæl har afventet resultatet fra fogedretten.