Gå til sidens indhold

Retten i Herning

09 maj 2017

Retten i Herning

Dømt for uagtsomt manddrab

En 40-årig mand blev ved Retten i Herning den 25. april 2017 idømt dagbøder på i alt 12.000 kr. samt frakendt kørekortet betinget for bl.a. uagtsomt manddrab

SS 99-130/2017
 
Den dømte havde på Midtjyske Motorvej ved Arnborg den 6. oktober 2016 kl. 21.10 kørt med en hastighed på mindst 142 km/t og herunder kørt op bag i en anden bil, der kørte ca. 66 km/t. Ved uheldet blev 2 personer i den langsomt kørende bil dræbt og 1 blev hårdt kvæstet.
 
Retten fandt, at den dømte ikke havde optrådt hensynsfuldt og udvist den nødvendige agtpågivenhed, hvilket var årsag til uheldet.
 
Retten fandt ikke, at modparten havde udvist egen skyld ved at køre så langsomt på en motorvej, hvor man må køre med 130 km/t. Modpartens baglys virkede også og selvom føreren af den anden bil havde sms’et under kørslen var hun ophørt med dette på uheldstidspunktet. Tilbage var derfor, at det var den dømtes uopmærksomhed, der var årsag til uheldet, og hastigheden var årsag til de voldsomme konsekvenser ved uheldet.
 
Den dømte tog betænkningstid.