Gå til sidens indhold

Retten i Herning

28 jun 2017

Retten i Herning

Dom for tyveri fra byggepladser

SS 99-1421/2017 

Retten i Herning afsagde den 27. juni dom over to polakker, der blev dømt for tyveri af særlig grov beskaffenhed ved i en række tilfælde at have stjålet værktøj fra danske byggepladser med henblik på videresalg i Polen. 

De tiltalte havde fra byggepladser i hele landet opbrudt containere, blandt andet med en vinkelsliber, og herfra stjålet det mest værdifulde værktøj, der efterfølgende skulle sælges i Polen. Retten fandt det bevist, at de stjålne genstande havde en betydelig værdi, også selv om der var tale om brugt værktøj.

De to tiltalte blev idømt henholdsvis 1 og 2 års fængsel og begge udvist. Ved udmåling af straffene lagde retten vægt på antallet af forhold, at de var begået af flere i forening, værdien af de stjålne effekter, samt forholdenes målrettede og systematiske karakter. 

Den ene af de tiltalte ankede dommen til Vestre Landsret.