Gå til sidens indhold

Retten i Herning

23 aug 2017

Retten i Herning

Dom om besiddelse af skydevåben mv.

Retten har den 21. august 2017 i en tilståelsessag dømt en ung mand på 18 år 2 år og 9 måneders fængsel for en dag i juni 2017 at have besiddet en skarpladt pistol og tilhørende patroner i en bil på Midtjyske Motorvej. Tiltalte havde hentet våbnet mv. tidligere på dagen i København og derefter taget toget til Fredericia, hvorefter han var blevet hentet i bil af en privat pædagog, der tilkaldt politiet. Tiltalte ønskede ikke at fortælle hvem han skulle hente våbnet for. Efter lovændringen fra maj 2017 om skærpelse af straffen for ulovlig besiddelse af skydevåben skulle forholdet isoleret set udmåles til 2 ½ års fængsel. Da tiltalte 1½ år tidligere var idømt en betinget straf på 6 måneder for ildspåsættelse med en prøvetid på 2 år blev der udmålt en fællesstraf på 2 år og 9 måneders fængsel. Tiltalte, der havde siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen, modtog dommen.
 
SS 2513/2017