Gå til sidens indhold

Retten i Herning

31 jan 2018

Retten i Herning

3 personer fra bandemiljøet dømt for trusler med våben

3 personer med tilknytning til Black Army er den 19. januar 2018 idømt fængsel i henholdsvis 2½, 2½ og 3 år. De var på domstidspunktet 18, 20 og 21 år. De blev alle dømt for i forening den 14. oktober 2017 at have fremsat trusler med et oversavet jagtgevær og patroner, idet de havde truet personer i en kiosk i Herning ved at råbe ”jeg dræber jer alle sammen”, ”jeg skyder dig i hovedet”, ”vi er Black Army, vi styrer Herning” og ” jeg slår jer alle sammen ihjel, arabere, syrere og somalier” eller lignende. De havde også sat en patron hårdt mod en af de tilstedeværendes pande og sat 3 eller 4 patroner på et bord. Endvidere havde de peget med et medbragt oversavet jagtgevær mod de tilstedeværende. De blev desuden alle dømt for overtrædelse af våbenloven og straffelovens § 192 a, stk. 1, nr. 1 ved at have haft det oversavede jagtgevær og patronerne i kiosken.
 
Den 21-årige blev også dømt for at have truet 2 politifolk under en transport til politistationen.
 
De var alle tidligere dømt for blandt andet vold.
 
Den 21-årige, der blev idømt fængsel i 3 år, blev udvist og pålagt indrejseforbud for bestandigt.
 
De dømte havde alle været fængslet siden den 15. oktober 2017, og dommeren bestemte, at de ikke skulle løslades efter domsafsigelsen.
 
De dømte har alle anket dommen.
 
Sagen er behandlet under sagsnummer SS 99-104/2018