Gå til sidens indhold

Retten i Herning

26 jan 2021

Retten i Herning

Fængsel for maskeret at medbringe oversavet jagtgevær i det offentlige rum

To personer blev straffet med fængsel i 2 år og 6 måneder for i Skjern maskeret at have medbragt et oversavet jagtgevær i det offentlige rum

To mænd på henholdsvis 24 og 35 år blev straffet for i marts måned 2018 sammen med en tredje person at have medbragt et oversavet jagtgevær i forbindelse med, at de ulovligt trængte ind i en mands lejlighed i Skjern.

De tre personer mødtes om aftenen hos den ene af dem. De blev enige om at køre hen til en mand, som skulle have truet en af deres veninder, uden at det klart fremgik, hvad formålet med turen skulle være. Kort før de tog af sted, tog den mand, hvis lejlighed de sad i, et oversavet jagtgevær med ammunition fra et loftrum, og anbragte det i en taske, hvorefter de sammen kørte afsted. Da de kom til adressen, parkerede de bilen. Herefter gik de maskeret op til mandens lejlighed og medbragte både det oversavede jagtgevær og et bat. Manden så igennem dørspionen de tre og flygtede ud igennem et vindue og ned i en gård, hvorefter han løb væk. Herefter sparkede de tre mænd døren op til mandens lejlighed og eftersøgte ham. De så ham stå i gården, hvorfra han flygtede. Herefter tog de tilbage til den lejlighed, hvor den ene af dem boede medbringende det oversavede jagtgevær. De to mænd påstod sig frifundet for tiltalen om at skulle have medbragt et oversavet jagtgevær. Den ene af mændene erkendte at være trængt ulovligt ind i en lejlighed men forklarede, at de ikke havde et oversavet jagtgevær, og den anden mand forklarede, at han slet ikke havde været med på turen.

Retten dømte de to mænd for i forening med den tredje mand maskeret at have båret et oversavet jagtgevær på et offentligt tilgængeligt sted og for at være trængt ind i en anden mands lejlighed. Straffen blev udmålt til fængsel i 2 år og 6 måneder. Retten lagde ved udmålingen af straffen særlig vægt på, at de to mænd i forening med en tredje mand maskeret havde båret et oversavet jagtgevær med ammunition.

Det fremgår, at den tredje mand i forbindelse med en sag ved Retten i Esbjerg, som også angik en række andre forhold, blev fundet skyldig i de samme forhold, som de to mænd blev dømt i.

De to mænd ankede dommen til Vestre Landsret med påstand om i første række frifindelse og i anden række formildelse af straffen.

SS 5031/2019