Gå til sidens indhold

Retten i Herning

01 okt 2021

Retten i Herning

Frisør holdt salon åben i forbindelse med covid19-forbud

Frisør i Herning fundet skyldig i ikke at have holdt sin frisørsalon lukket for offentligheden i forbindelse med covid19-forbud mod at holde frisørsaloner åbne for offentligheden.

Sagsnummer: SS 99-2308/2021

Frisøren var tiltalt for den 3. marts 2021 og den 10. marts 2021 at have overtrådt forbuddet mod at have sin frisørsalon åben for offentligheden, idet frisøren holdt lokalet åben og klippede kunder i lokalet.

Frisøren nægtede sig skyldig og forklarede, at han ejede salonen, som blev lukket ned i forbindelse med covid19. Han græd ”snot” for han ville gerne kunne åbne sin salon igen. Han begyndte i stedet at sælge blomster fra butikken, da blomsterhandlerne gerne måtte holde åbent. Kunder, som kom ind for at købe en buket blomster, kunne i tilgift også blive klippet. Det var ikke noget der kostede ekstra, og han betragtede det som en gave. Han tog mellem 150-250 kr. for en buket blomster.

Retten fandt det bevist, at frisøren havde forsøgt at omgå reglerne om nedlukning ved at sætte en eller flere spande med blomster ved sin butik, og herefter under angivelse af at sælge blomster, klippede folk.

I relation til forholdet begået den 3. marts 2021 fandt retten det bevist, at politiet var ankommet i salonen efter anmeldelser om, at frisøren klippede folk, og at der i salonen lå en bunke hår på gulvet. Det var på denne baggrund bevist, at frisøren havde holdt salonen åben den 3. marts 2021. Den 10. marts var politiet ankommet i salonen, mens frisøren var i gang med at klippe en kunde. På denne baggrund blev tiltalte fundet skyldig også i denne dag at have holdt åbent.

Straffen blev fastsat til en bøde på 15.000 kr.