Gå til sidens indhold

Retten i Herning

22 jun 2021

Retten i Herning

Frifindelse for vold i Nr. Snede Fængsel

49-årig mand frifundet for vold mod anden indsat

Sagsnummer: SS 1376/2021

Ved en dom afsagt af en enig domsmandsret den 9. april 2021 blev en mand på 49 år – i det følgende A - frifundet for vold mod en anden indsat – i det følgende B - i Nr. Snede Fængsel den 2. januar 2021.

A var tiltalt for den 2. januar 2021 at have begået vold mod B i Nr. Snede Fængsel ved at have slået B i ansigtet flere gange med knyttet hånd. A forklarede for retten, at B havde generet A ved at kalde ham en kylling og lave klukkelyde efter ham. A nægtede dog at have udøvet vold mod B og forklarede, at B styrede afdelingen i fængslet, og at de indsatte gør det, som B vil have dem til. Retten fandt, at det på baggrund af vidneforklaringerne kunne lægges til grund, at der ikke var nogen, som havde set A slå eller skubbe B. Retten fandt, at B’s forklaring fremstod usikker og bemærkede, at B havde forklaret, at han havde en dårlig balance på grund af en blodprop, og at han ikke huskede, hvad der var sket. Retten fandt på denne baggrund og under hensyntagen til de trange pladsforhold, som var på stedet, hvor episoden fandt sted, som efter rettens opfattelse kun vanskeligt tillod, at en person vil kunne tildele et slag i ansigtet fra en position, hvor vedkommende stod bag B, ikke, at der forelå det til domfældelse nødvendige bevis for A’s skyld, hvorefter A blev frifundet.