Gå til sidens indhold

Retten i Herning

29 sep 2021

Retten i Herning

26-årige frifundet for røveri

26-årig mand frifundet for røveri i Kvickly Brande den 27. januar 2021

Sagsnummer: SS 99-1375/2021

Den 26-årige mand var tiltalt for røveri ved den 27. januar 2021 i Kvickly Brande at have forsøgt at bringe en 18 pk. Dåseøl, en Sommersby og to flasker Smirnoff, som han forinden havde stjålet i Kvickly, i sikkerhed, idet tiltalte skubbede og tog kvælergreb på en mand, hvilket imidlertid mislykkedes, idet tiltalte blev tilbageholdt af manden og øvrige personer på stedet.

Tiltalte nægtede sig skyldig i røveri, men erkendte sig skyldig i tyveri. Retten fandt det på baggrund af tiltaltes erkendelse bevist, at tiltalte havde begået tyveri. Retten fandt det tillige bevist, at tiltalte havde udøvet vold mod en ansat i Kvickly ved at tildele ham et skub og stramme hans slips rundt om hans hals. Det blev i imidlertid ikke anset for bevist, at tiltalte havde udøvet volden med det formål at bringe det stjålne i sikkerhed. Retten lagde vægt på, at det af overvågningsvideoen kunne ses, at tiltalte ville levere de stjålne varer tilbage, hvilket blev bekræftet af vidnet. Tiltalte blev herefter frifundet for røveri, men fundet skyldig i simpel vold.

Straffen blev fastsat til betinget fængsel i 40 dage med vilkår om, at tiltalte ikke måtte begå noget strafbart i en prøvetid på 1 år og at tiltalte i prøvetiden skulle være under tilsyn af Kriminalforsorgen. Retten lagde ved strafudmålingen i formildende retning vægt på, at de ansatte i Kvickly havde taget fat i tiltalte og havde fortsat med at holde fast i ham, hvorved tiltalte blev bange og ophidset med den efterfølgende tumult til følge.

Dommen blev afsagt den 8. juli 2021 af en enig domsmandsret.