Gå til sidens indhold

Retten i Herning

25 feb 2022

Retten i Herning

Fængsel for besiddelse af 42,57 gram amfetamin

49-årig mand fra en mindre by i nærheden af Brande idømt 3 måneders fængsel for besiddelse af 42,57 gram amfetamin

Sagsnummer: SS 3779/2021

En 49-årig mand var tiltalt ved Retten i Herning for at være i besiddelse af 42,57 gram amfetamin med henblik på videreoverdragelse. Politiet havde modtaget et anonymt tip om, at manden havde amfetamin i sin bil og ransagede den 8. januar 2021 bilen. Under førersædet fandt politiet en apotekerpose med amfetamin, lægeordinerede morfintabletter udstedt til et familiemedlem, en ske og en digital vægt. Den 49-årige mand nægtede sig skyldig og forklarede, at han ikke brugte amfetamin, og at han lige var komme tilbage efter et besøg hos sin kæreste. Bilen havde stået ulåst fra fredag til lørdag, og stoffet måtte i den periode være blevet anbragt i bilen. Han vidste ikke, hvem der havde anbragt det men antog, at det var et familiemedlem til kæresten, som ikke ønskede hans besøg. Morfinpillerne havde han tidligere bragt over til kæresten i forbindelse med, at hun havde tandpine, og han vidste heller ikke, hvordan de var havnet i posen med amfetamin. Ud over posen med amfetamin fandt politiet i mandens kuffert, som lå i bagagerummet, en apotekerpose magen til den pose, som lå under førersædet.

Retten dømte manden for at have været i besiddelse af amfetaminen med henblik på videreoverdragelse og lagde ved afgørelsen vægt på, at amfetaminen var fundet i en apotekerpose i hans bil sammen med en digitalvægt, nogle morfinpiller udstedt til et familiemedlem, en digitalvægt og en ske. Retten lagde herudover vægt på, at der i mandens kuffert var fundet en pose magen til den, som amfetaminen lå i. Retten bemærkede, at den 49-årige mands forklaring om, at et familiemedlem skulle have lagt en så stor mængde amfetamin i hans bil for at hindre hans besøg var så utroværdig, at den kunne tilsidesættes.

Straffen blev fastsat til ubetinget fængsel i 3 måneder og herudover skete der konfiskation af bl.a. amfetaminen og digitalvægten.

Den 49-årige mand modtog dommen.

Dommen er afsagt den 14. februar 2022