Gå til sidens indhold

Retten i Holbæk

18 maj 2021

Retten i Holbæk

Livstid for drab og drabsforsøg

To mænd på henholdsvis 26 og 29 år er idømt fængsel på livstid for drabsforsøg og drab på 18-årig mand som led i en bandekonflikt i Holbæk. En 34-årig mand er frifundet. Alle tre tiltalte var medlemmer af Bandidos.

Sagsnummer: 2020/2758

Sagen kort fortalt

Tre mænd på 26, 29 og 34 år var ved Retten i Holbæk tiltalt for den 26. april 2019 at have forsøgt at dræbe en 18-årig mand i Ladegårdsparken i Holbæk samt for den 28. april 2019 at have skudt og dræbt den 18-årige i Ladegårdsparken.

Den 26-årige og den 29-årige blev fundet skyldige i drab og drabsforsøg. Den 26-årige blev desuden fundet skyldig i at have været i besiddelse af en revolver i forbindelse med drabet og drabsforsøget samt været i besiddelse af diverse knive mv. Den 34-årige blev frifundet.

Drabsforsøget og drabet havde baggrund i en bandekonflikt mellem Bandidos og Vang-gruppen i Holbæk. De tiltalte var medlemmer af Bandidos, og den dræbte var tilknyttet Vang-gruppen.

Straffene for den 26-årige og den 29-årige blev fastsat til fængsel på livstid. Den 26-årige blev endvidere idømt et opholdsforbud i Holbæk Kommune og på en række adresser, hvor Bandidos har klubhuse.

Sagen var en nævningesag, og alle voterende var enige om dommens resultat – både for så vidt angår skyldsspørgsmålet og spørgsmålet om strafudmåling.  

Begge de dømte ankede dommen med påstand om frifindelse.

De to dømte havde været varetægtsfængslet under sagen og blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

Afgørelsesdato

Dommen er afsagt af Retten i Holbæk den 18. maj 2021.