Gå til sidens indhold

Retten i Holbæk

08 feb 2022

Retten i Holbæk

Fængsel i 6½ år for drabsforsøg, trusler og brandstiftelse

En nu 55-årig mand er fundet skyldig i drabsforsøg ved at have forsøgt at kvæle en jævnaldrende kvinde, som han havde boet sammen med i en længere årrække. Han er endvidere fundet skyldig i trusler og brandstiftelse.

Sagsnummer: 1298/2021

Sagen kort fortalt
Den tiltalte mand havde i en længere årrække boet sammen med en kvinde i en by i Nordvestsjælland. En dag i januar 2021 opstod der en fysisk konfrontation mellem tiltalte og kvinden i deres fælles hus. Kvinden flygtede fra huset, mens hun ringede 112. Politiet kom til stede og kunne konstatere, at der var ild i en del af huset. Tiltalte, der var flygtet, blev anholdt nogle dage senere. Han blev fremstillet i grundlovsforhør og har siddet varetægtsfængslet lige siden.

Dommens resultat

I sagen blev der rejst tiltale for drabsforsøg, trusler og brandstiftelse, og sagen blev behandlet ved et nævningeting.

Tiltalte nægtede sig skyldig i drabsforsøg. Han erkendte sig skyldig i vold mod kvinden samt i trusler og brandstiftelse.

Navnlig efter kvindens forklaring, indholdet af 112-opkald samt retsmedicinske oplysninger fandt samtlige nævninger og dommere det bevist, at tiltalte havde gjort sig skyldig i drabsforsøg ved at have forsøgt at kvæle kvinden.

Tiltalte blev idømt fængsel i 6 år og 6 måneder. Der var enighed om strafudmålingen blandt de voterende. Tiltalte ankede dommen med påstand om frifindelse i det ikke erkendte omfang og i øvrigt til formildelse.

Tiltalte blev efter dommen varetægtsfængslet.

Afgørelsesdato
Dommen blev afsagt af Retten i Holbæk den 8. februar 2022.