Gå til sidens indhold

Retten i Holbæk

Retten i Holbæk

Covid-19 foranstaltninger ved Retten i Holbæk.

Afvikling af fysiske retsmøder er tilrettelagt således, at dette kan ske sundhedsmæssigt forsvarligt og i overensstemmelse med de generelle retningslinjer fra sundhedsmyndighederne.

Coronapas for lægdommere, herunder domsmænd, nævninge, boligdommere, samt sagkyndige retsmedlemmer

Det er ved Retten i Holbæk besluttet, at fra mandag den 6. december 2021 skal alle lægdommere ved fremmøde kunne forevise coronapas.

Dette tiltag iværksættes for at beskytte ansatte og brugere mod at blive smittet med COVID-19, der er karakteriseret som en samfundskritisk sygdom, så arbejdet ved retten kan foregå sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt, og fordi retten gerne vil sikre trygge rammer for alle rettens medlemmer og begrænse smittespredningen i samfundet.

Man kan vise coronapasset fra f.eks. coronapas app’en eller i printet udgave for en af rettens medarbejdere i informationen.

Der foretages alene en synsmæssig kontrol, som ikke registreres. 

Såfremt man ved fremmøde ikke kan forevise gyldigt coronapas, vil man ikke kunne deltage i retsmøder ved retten.

Opfordring til test for COVID-19

Alle brugere opfordres til at man, i det omfang man ikke er vaccineret, tidligere har været smittet eller har opnået beskyttelse fra 14 dage efter første vaccinationsstik, lader sig teste for COVID-19, inden man møder i retten. Det er frivilligt, om man vil følge opfordringen, og man vil ikke ved fremmøde blive bedt om at vise dokumentation for test eller vaccination.

Det kan i øvrigt oplyses, at alle ansatte ved Danmarks Domstole, der møder fysisk på arbejde, også er blevet opfordret til at lade sig rutineteste mindst en gang om ugen, for at eventuelle smittetilfælde kan konstateres så hurtigt som muligt. 

Anvendelse af mundbind

Der er i Retten i Holbæk ikke krav om anvendelse af mundbind eller visir, når man opholder sig i rettens offentligt tilgængelige vente – eller gangarealer.

Retningslinjer for adfærd og hygiejne 

Hvis du er smittet eller har symptomer på COVID-19, må du ikke møde i retten. Det gælder også, hvis det kun er milde symptomer, eller du er konstateret smittet uden at have symptomer. Læs om symptomerne her.

Husk at kontakte retten og melde afbud. Hvis du er indkaldt til et retsmøde, skal du fremsende lægeerklæring til retten for, at det er lovligt forfald. Læs mere om retningslinjer her. 

Sidst opdateret: 03. december 2021