Gå til sidens indhold

Københavns Byret

21 dec 2021

Københavns Byret

Københavns Byret følger fortsat sundhedsmyndighedernes anbefalinger

Nye regler for fremvisning af coronapas, samt henstilling om at bære mundbind mv. ved fremmøde i Byretten

Medarbejdere ved Københavns Byret

Københavns Byret følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det betyder, at alle ansatte i Byretten skal vise et coronapas for at møde på arbejde.

Lægdommere, herunder domsmænd, nævninge, boligdommere, samt sagkyndige retsmedlemmer

Af hensyn til at sikre trygge rammer for alle rettens medlemmer og for at begrænse smittespredningen i samfundet, skal alle lægdommere ved fremmøde i retten kunne forevise coronapas.

Parter, vidner og øvrige brugere af retten

Der henstilles desuden til, at parter, vidner og øvrige brugere af retten bærer mundbind ved fremmøde i retten. I retslokalet følges retsformandens anvisninger.

Det bemærkes, at retsformanden kan begrænse antallet af tilhørere i retssalen, ligesom retsformanden kan bestemme, at tilhørere skal beholde mundbind på under hele retsmødet, selvom de sidder ned.

Endvidere henstilles fortsat til, at alle spritter hænder ved indgang til retten og holder afstand, når det er muligt. Vi håber også, at alle lader sig teste for COVID-19, inden de skal møde i retten, medmindre de er vaccineret eller tidligere har været smittet inden for de seneste 6 måneder.

Retslokalernes indretning

Der vil i alle retssale og mødelokaler være mulighed for at opstille plexiglasafskærmning mellem parterne, ligesom der vil være håndsprit ved indgangen til retslokalet. Alle i retslokalet skal følge retsformandens anvisninger.