Gå til sidens indhold

Københavns Byret

25 aug 2021

Københavns Byret

Krav om mundbind i Københavns Byret

Krav om mundbind i Københavns Byret pr. 29. oktober 2020 På baggrund af sundheds myndighedernes anbefaling om øget brug af mundbind til at forebygge yderligere smittespredning og udbrud, skal alle bære mundbind eller visir

Krav om mundbind i Københavns Byret pr. 29. oktober 2020

På baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefaling om øget brug af mundbind til at forebygge yderligere smittespredning og udbrud, skal alle bære mundbind eller visir i Byrettens bygninger, hvor der er offentlig adgang. Det vil sige ved adgangskontrollen, på gangarealer og venteområder mv. Dette krav gælder alle, der kommer i bygningen og derfor også alle medarbejdere i Byretten, kriminalforsorgen og politiet mv., samt domsmænd, sagkyndige dommere, anklagere, forsvarere, tiltalte, parter, vidner, tilhører mv.

I retslokalerne følges retsformandens anvisning om brug af mundbind. Alle retslokaler er indrettet således, at de opfylder sundhedsmyndighedernes anbefalinger til afstand, afspritning m.v.

Kravet om mundbind gælder alle brugere på 12 år og derover. Personer med fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir, er undtaget fra kravet om mundbind.

Personer, der ikke har medbragt et mundbind, kan få udleveret et ved indgangen.

Ordningen om mundbind træder i kraft pr. 29. oktober 2020.

Det bemærkes i øvrigt, at forsamlingsforbuddet på 10 personer ikke gælder domstolene.