08 dec 2020

Retten i Lyngby

Retsmøder gennemføres

Retsmøder gennemføres under forhøjet opmærksomhed på de sundhedsmæssige tiltag

I forbindelse med de nye restriktioner, der træder i kraft den 9. december 2020, i 38 af landets kommuner, har Retten i Lyngby besluttet, at alle retsmøder, med undtagelse af udkørende retsmøder, gennemføres, og at det sker under forhøjet opmærksomhed. Det er den enkelte dommer, der beslutter, om et retsmøde skal aflyses.

Hvis det møde, som du er indkaldt til, bliver aflyst, vil du få besked herom hurtigst muligt og typisk i e-boks eller i civile sager på minretssag.dk, og hvis det ikke kan lade sig gøre – telefonisk.

Retten i Lyngby har – henset til den samfundskritiske funktion, som domstolene varetager – siden genåbningen i april 2020 haft stort fokus på, at retssager kan gennemføres sundhedsmæssigt forsvarligt og i trygge rammer for de fremmødte.

Retten har i den forbindelse sørget for særlig rengøring i retssalene, afspritning af borde, vidneskranke m.m. mellem aktørerne, flytbare pleksiglasafskærmninger, opsætning af håndsprit, ensretning af trappe, udluftning under og mellem retsmøder og senest en opfordring til at bære mundbind eller visir i rettens offentlige gang- og ventearealer. I øvrigt er der stor opmærksomhed på, at der skal holdes en tilstrækkelig afstand mellem alle personer, hvilket bl.a. betyder, at notarkunder venter udendørs indtil kort inden, det er deres nummer.

Retten i Lyngby følger fortsat udviklingen i COVID-19 smittespredningen nøje og er fortsat meget opmærksom på ikke at udsætte rettens brugere eller medarbejdere for unødig smitterisiko i forbindelse med afvikling af retsmøder.

Husk:

  • Hvis det retsmøde, som du skal møde til, er aflyst, vil du modtage besked herom fra retten
  • Retten opfordrer alle til at bære mundbind eller visir i gang- og venteområder (læs nyhed af 28. oktober 2020 om mundbind her)
  • Hvis du udviser symptomer på Covid-19 må du ikke møde i retsbygningen
  • I øvrigt at følge sundhedsmyndighedernes vejledninger for hygiejne og adfærd (læs gældende retningslinjer for hygiejne og adfærd her)

Læs nyhed af 4. december 2020 om aflysning af udkørende retsmøder her.

Læs Domstolsstyrelsens pressemeddelelse her.