Gå til sidens indhold

Retten i Næstved

13 sep 2019

Retten i Næstved

Dom i nævningesag om drabsforsøg den 13. november 2017

Domsresumé

Retten i Næstved har den 13. september 2019 med nævninger afsagt dom i en sag om drabsforsøg med relation til rocker- og bandemiljøet i Næstved.

Tiltalte blev med 3 dommere og 5 nævningers stemmer dømt for at have tilrettelagt og foranlediget, at to personer natten til den 13. november 2017 indfandt sig på forurettedes bopæl og forsøgte at slå ham ihjel, idet de tiltvang sig adgang til forurettedes bopæl og skød forurettede med 6 skud i ben, arme og mave, hvilket bragte forurettedes liv i overhængende fare.  

1 nævning stemte for frifindelse.

Et enigt nævningeting fandt, at drabsforsøget havde baggrund i en væbnet konflikt i rocker- og bandemiljøet og skærpede derfor straffen efter straffelovens § 81 a. Tiltalte blev i tillæg til en dom på 2 år og 6 måneder idømt en tillægsstraf på 11 år og 6 måneder.

Sagen har være behandlet under rettens journalnummer ss 1886/2019.