Gå til sidens indhold

Retten i Næstved

28 feb 2020

Retten i Næstved

Enigt nævningeting finder to mænd skyldige i forsøg på drab på en kvinde.

Skyldkendelse

Skyldkendelse afsagt den 28. februar 2020 af Retten i Næstved, sag SS 9101/2019.

Et enigt nævningeting har dags dato fundet to mænd på henholdsvis 22 år og 20 år skyldige i forsøg på manddrab i forbindelse med en episode den 18. februar 2019 ca. kl. 22.35 på en parkeringsplads ved Slagelse Sygehus, hvorunder der blev afgivet mindst 5 skud mod en bil. I bilen befandt sig en 24-årig kvinde, der havde lånt bilen af en bekendt. Der var på bilen påsat en GPS-tracker uden kvindens eller ejeren af bilens viden.

Nævningetinget lagde ved vurderingen af skyldsspørgsmålet vægt på, at de to mænd ifølge kvindens forklaring var gerningsmænd til skyderiet, og at de to mænd og ejeren af bilen var involveret i en konflikt. Derudover lagde nævningetinget vægt på, at den ene af de to mænd i perioden omkring gerningstidspunktet var bruger af en mobiltelefon, der var blevet benyttet til at aflæse positioner på GPS-trackeren, og at der var fundet krudtpartikler og DNA, som svarer til den anden af de to mænds DNA, på en skimaske og nogle handsker i den bil, som de to gerningsmænd formodedes at være kørt i på gerningstidspunktet.

Henset til antallet af skud og våbnenes farlighed, og idet skuddene blev affyret med to pistoler i retning af og i højde med kvindens hoved og overkrop i en afstand på 3-4 meter, fandt nævningetinget, at de to mænd med overvejende sandsynlighed havde indset, at skuddene ville ramme føreren af bilen, og at føreren som følge af skuddene ville afgå ved døden.

En tredje mand på 19 år, som ligeledes var tiltalt for forsøg på manddrab, blev frifundet. Manden, der har været frihedsberøvet siden den 26. juni 2019, blev samtidig løsladt.

De to mænd blev derudover fundet skyldige i at have besiddet de to pistoler, der blev skudt med, under særligt skærpende omstændigheder. Den ene af mændene blev endvidere fundet skyldig i trusler og fornærmelig tiltale overfor to fængselsbetjente.

De to mænd, der har været frihedsberøvet siden den 7. marts 2019, har under sagen begge nægtet sig skyldige i drabsforsøg og besiddelse af skydevåben.

Strafudmåling forventes senere i dag.

Retten i Næstved, den 28. februar 2020

 

Nævningetinget udmålte senere på dagen den 28. februar 2020 straffen til fængsel i 8 år til begge de domfældte. Der var tale om en enstemmig afgørelse.