Gå til sidens indhold

Retten i Randers

14 jan 2019

Retten i Randers

Dom i nævningesag om drab og brand

En 45-årig kvinde er idømt en dom til anbringelse i psykiatrisk afdeling for drabet på sin far og for at sætte ild på sit barndomshjem

Sagen kort fortalt

Et enigt nævningeting fandt den tiltalte skyldig i den 31. marts 2018 at have sat ild på tiltaltes tidligere barndomshjem i en landsby uden for Langå. Det blev endvidere fundet bevist, at hun satte ild til ejendommen med henblik på, at hendes far, der sov i ejendommen, skulle afgå ved døden. Hun blev derfor dømt for at sætte ild på ejendommen og for drab. Tiltalte havde erkendt forholdet.

Efter den retspsykiatriske erklæring, der var tiltrådt af Retslægerådet, blev tiltalte fundet sindssyg eller i en tilstand ligestillet hermed, og hun blev dømt til anbringelse i psykia­trisk afdeling uden længstetid.

Tiltalte har været frihedsberøvet siden den 4. april 2018.

Tiltalte valgte ikke at anke dommen.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Randers den 14. januar 2019.