Gå til sidens indhold

Retten i Randers

18 aug 2021

Retten i Randers

Pressemeddelelse

En 67-årig mand idømt fængsel i 3 måneder for at have truet og for igennem en periode over ca. 4 år at have chikaneret et medlem af Folketinget.

Den 17. august 2021 har en enig domsmandsret ved Retten i Randers idømt en 67-årig mand fængsel i 3 måneder for overtrædelse af straffelovens § 119, stk. 1, jf. § 81, nr. 7, og § 119 a, stk. 1.

Den 67-årige mand tilstod under retsmødet, at han omkring den 15. august 2020 sendte et brev til et medlem af Folketinget, hvori han fremsatte trusler. Endvidere tilstod den 67-årige mand, at han fra december 2016 til november 2020 sendte flere breve og mange beskeder via Messenger med et chikanøst indhold til det pågældende medlem af Folketinget. 

Den 67-årige mand blev straffet med fængsel i 3 måneder. Det forhold, at gerningen havde baggrund i lovlige ytringer, som folketingsmedlemmet havde fremsat i den offentlige debat, blev anset som en skærpende omstændighed ved udmålingen af straffen. Retten fandt ikke grundlag for at gøre straffen betinget.

Den 67-årige mand modtog dommen.

Hvis der er spørgsmål til dommen, kan henvendelse ske til pressekontaktdommer Martin Møller-Heuer på tlf. nr. 99688600.