Gå til sidens indhold

Retten i Roskilde

Retten i Roskilde

Retten i Roskilde følger fortsat sundhedsmyndighedernes anbefalinger


Nye regler for fremvisning af coronapas, samt henstilling om at bære mundbind mv. ved fremmøde i Retten i Roskilde


Medarbejdere ved Retten i Roskilde
Retten i Roskilde følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Det betyder, at alle ansatte i Retten i Roskilde skal vise et coronapas for at møde på arbejde.

Lægdommere, herunder domsmænd, nævninge, boligdommere, samt sagkyndige retsmedlemmer
Af hensyn til at sikre trygge rammer for alle rettens medlemmer og for at begrænse smitte-spredningen i samfundet, skal alle lægdommere ved fremmøde i retten kunne forevise coronapas.

Parter, vidner og øvrige brugere af retten
Der henstilles desuden til, at parter, vidner og øvrige brugere af retten bærer mundbind ved fremmøde i retten. I retslokalet følges retsformandens anvisninger.

Det bemærkes, at der i retslokalerne er sket reduktion af tilhørerpladserne, samt at retsformanden kan begrænse antallet af tilhørere yderligere i retssalen, ligesom retsformanden kan bestemme, at tilhørere skal beholde mundbind på under hele retsmødet, selvom de sidder ned.

Endvidere henstilles fortsat til, at alle spritter hænder ved indgang til retten og holder afstand, når det er muligt. Vi håber også, at alle lader sig teste for COVID-19, inden de skal møde i retten, medmindre de er vaccineret eller tidligere har været smittet inden for de seneste 6 måneder.

Notarkunder bedes bærer mundbind eller visir, når de henvender sig i retsbygningen. Dette af hensyn til vores notarer, der ellers kan udsættes for en øget smitterisiko.

Retslokalernes og mødelokalernes indretning
Der vil i alle retssale og mødelokaler være håndsprit ved indgangen til lokalet. Alle i retslokalet og mødelokalet skal følge retsformandens/mødelederens anvisninger.

Sidst opdateret: 29. december 2021