Gå til sidens indhold

Retten i Sønderborg

06 jul 2021

Retten i Sønderborg

Dom i sag om voldtægt mv. af ekskone

Et nævningeting ved Retten i Sønderborg har den 5. juli 2021 idømt en 36-årig mand 7 års fængsel bl.a. efter straffelovens § 216, stk. 1 - voldtægt ved samleje, vold og psykisk vold mv. overfor en tidligere ægtefælle, og tre tilfælde af voldtægt overfor en anden tidligere ægtefælle.

I forhold til den ene kvinde blev tiltalte dømt for flere gange og i forhold til flere forskellige mænd at have planlagt, arrangeret og til dels deltaget i seksuelt forhold blandt andet i form af voldtægt mellem den enkelte mand og kvinden.

De 6 nævninger og de 3 juridiske dommere var enige om skyldsspørgsmålet. Der var 11 stemmer for at fastsætte straffen til fængsel i 7 år og 1 stemme for at fastsætte straffen til fængsel i 7 år og 6 måneder.

Tiltalte ankede dommen til frifindelse, subsidiært til formildelse.

Henvendelse vedrørende sagen kan ske til pressekontaktdommer Leon Fredgaard, tlf. 7332 5112.

Rettens j.nr. SS K01-1478/2021.