Gå til sidens indhold

Retten i Svendborg

24 apr 2020

Retten i Svendborg

43-årig mand idømt fængsel i 7 år for vold med dødelig udgang

En 43-årig mand fra Ærø er ved Retten i Svendborg blev idømt fængsel i 7 år for vold med døden til følge. Forholdet fandt sted den 13. maj 2019.

Den 43-årige var sammen med flere andre på besøg hos en fælles bekendt med afdøde. Der opstod diskussion om betaling for en scooter mellem domfældte og den afdøde. Domfældte og afdøde gik ud i haven. Retten fandt det bevist, at domfældte i haven slog og sparkede afdøde mange gange på kroppen og i hovedet, og at afdøde på grund af en blødning i hjernen mistede bevidstheden. Efter afdøde var blevet bevidstløs gik domfældte indenfor, og først da der kom nogle andre personer til stede, blev der tilkaldt hjælp.

Afdøde blev samme aften fløjet fra Ærø til Odense Universitets Hospital, men han afgik ved døden den 14. maj 2019 uden at have været ved bevidsthed.

Det fremgår af obduktionserklæringen, at dødsårsagen var blødninger i hjernen.

Domfældte har siddet varetægtsfængslet siden den 17. maj 2019.

Retten lagde ved strafudmålingen blandt andet vægt på, at domfældte tidligere er fundet skyldig i grov vold.

I samme sag blev en 58-årig mand idømt fængsel i 40 dage for vold.  Han havde tidligere på aftenen givet afdøde 2 lussinger og skubbet hans hoved ind i en væg 2 gange. Den 58-årige har været varetægtsfængsel i sagen fra den 15. maj 2019 til den 30. juli 2019.

Sagen blev efter anmodning fra de tiltalte behandlet under medvirken af domsmænd.

Den 43-årig domfældte tog ikke stilling til, om han vil anke dommen, men bad om betænkningstid.

Rettens j.nr. 946/2020.