Gå til sidens indhold

Vestre Landsret

11 feb 2021

Vestre Landsret

13 års fængsel for drab i Skjern Enge

V.L. S-1455-20

Den 24. februar 2019 blev en 47-årig mand fundet dræbt i Skjern Enge af en hundelufter. Den 26. februar 2019 blev to mænd, der nu er 40 år og 33 år, anholdt og sigtet for drabet, og de blev senere tiltalt for drab. Et enigt nævningeting ved Retten i Herning fandt de to tiltalte skyldige i drabet og idømte dem den 29. juni 2020 13 års fængsel. De tiltalte ankede dommen til landsretten med påstand om frifindelse. Det fremgår af byrettens pressemeddelelse, at de tiltalte og afdøde havde færdedes i det samme miljø i Tarm/Skjern-området. De tre mænd var på grund af uoverensstemmelser vedrørende et økonomisk mellemværende og nogle nøgenbilleder af den ene tiltaltes kæreste om aftenen den 22. februar 2019 kørt ud til Skjern Enge. De tiltalte erkendte at have slået afdøde, men de nægtede at have slået afdøde med en hammer eller en anden tung genstand, der forårsagede kraniebrud og blødninger i hjernen med døden til følge

Også i landsretten er det et enigt nævningeting, der har fundet det bevist, at det var de tiltalte, der i forening havde tilføjet afdøde slag i hovedet, der førte til dødens indtræden. Der var også enighed om at stadfæste byrettens fastsættelse af straffen til fængsel i 13 år.

Henvendelse vedrørende sagen kan ske til pressekontaktdommer John Lundum, tlf. 20 58 55 33.
Udskrift af afgørelsen kan bestilles pr. mail til sektionc@vestrelandsret.dk. Udskriften koster 175 kr. Beløbet skal overføres til landsrettens bankkonto nr. 0216-4069134874 med henvisning til sagsnummeret. Når beløbet ses modtaget, vil udskriften blive ekspederet.