Gå til sidens indhold

Østre Landsret

12 dec 2023

Østre Landsret

Fængsel og opholdsforbud for vold, ikke frakendt dansk statsborgerskab

Dom afsagt: 12. december 2023

Ved en enstemmig ankedom har Østre Landsret den 12. december 2023 fundet ni tiltalte, der var tilknyttet en bande, skyldige i grov vold med kniv

Sagen drejer sig om banderelateret vold med kniv mod to personer med tilknytning til en anden bande. Det ene offer kom i livsfare ved overfaldet.

Landsretten har i sagernes hovedforhold stadfæstet byrettens bevisvurdering, og landsretten har også fundet volden banderelateret. Landsretten har for alle de tiltalte forhøjet fængselsstraffene, og de idømte straffe strækker sig fra 4 års fængsel til 6 års fængsel. Desuden har landsretten fastsat op­holdsforbud for de tiltalte, der herefter ikke må be­finde sig i den pågældende kommune i 5 år. An­klagemyndigheden påstod seks af de tiltalte frakendt dansk indfødsret, men landsretten har ikke fundet tilstrækkeligt grundlag for dette.

Byretten havde fastsat fængselsstraffe fra 2 år og 6 måneder til 4 år og 6 måneder og havde fastsat opholdsforbud, der alene dækkede en del af kommunen. Byretten frifandt også for frakendelse af dansk indfødsret.

Ankesagerne har været behandlet i Østre Landsrets 16. afdeling under j.nr. S-3461-22 og S-4001-22.