Gå til sidens indhold

01 okt 2020

Danmarks Domstole

Halvårsstatistik fra Danmarks Domstole

Nedsat kapacitet ved retterne som følge af covid-19 har sat sit præg på statistikken over afsluttede retssager ved Danmarks Domstole for første halvår 2020.

Danmarks Domstoles statistik for første halvår 2020 viser, at der samlet set er afsluttet 11 pct. færre sager ved byretterne i forhold til første halvår 2019, og at sagsbehandlingstiderne for især småsager og konkurssager ved byretterne er øget.

Antallet af verserende straffesager er steget markant ved byretterne. Nødberedskabet er dog ikke eneste forklaring på stigningen. Byretterne har f.eks. modtaget 6 pct. flere straffesager fra anklagemyndigheden end i samme periode sidste år.

Danmarks Domstole fik i juni 2020 tildelt 7 mio. kr. i 2020 til at reducere nogle af de sagsbunker, der er opstået under covid-19-nødberedskabet.

Læs mere