Gå til sidens indhold

20 okt 2020

Danmarks Domstole

Vidne - fra forbrydelse til straf

Hvert år hjælper mange tusinde helt almindelige mennesker med at opklare straffesager. Hør deres historier i ny podcastserie og læs om processen i ny folder.

Hvert år bidrager mange tusinde helt almindelige danskere med afgørende viden til opklaring af forbrydelser og afgørelse af straffesager. Som vidner har de en vigtig og værdifuld rolle i vores retssamfund og hjælper med til at sikre ret og retfærdighed i Danmark. I et nyt informationsmateriale kan vidner blive klogere på, hvad det er at være vidne - processen, rollen og reglerne.

Sammen med Politiet og Anklagemyndigheden har Danmarks Domstole lavet en folder, der forklarer processen og giver gode råd til, hvordan du som vidne kan forberede dig. Et af folderens vigtigste råd er at tage noter, da der kan gå lang tid fra selve hændelsen til, at et vidne eventuelt skal vidne i retten.

Podcastserie i fem afsnit

Udover folderen har Politiet produceret en podcastserie i fem afsnit. Serien hedder "Vidne - fra forbrydelse til straf". I den får du fem vidners personlige beretning som vidne.

Allerede nu kan du høre de første afsnit af podcastserien i din foretrukne podcastapp, og de øvrige afsnit udkommer i løbet af de kommende uger.

I første podcast fortæller Margit, hvordan hun og hendes mand blev udsat for et brutalt hjemmerøveri – en sag, som rystede ikke bare lokalsamfundet, men hele Danmark. De øvrige afsnit handler om vidner til voldeligt overfald ved en fødselsdagsfest, overfald ved en pakkeboks, røveri mod værdicentral og en trafikulykke.

Her finder du materialerne