Gå til sidens indhold

03 dec 2020

Danmarks Domstole

COVID-19 situationen i Hovedstadsområdet og Helsingør

Information om retternes forholdsregler under COVID-19 situationen i Hovedstadsområdet og Helsingør.

Danmarks Domstole er meget opmærksomme på ikke at udsætte domstolenes brugere eller medarbejdere for unødig smitterisiko i forbindelse med afvikling af retsmøder.

Retssalene ved alle retter er indrettet således, at de overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger, så retsmøder kan afvikles sundhedsmæssigt forsvarligt.

Under hensyntagen til smitteudviklingen og i lyset af de nye sundhedsfaglige retningslinjer vil det i retterne i Hovedstadsområdet og Helsingør dog nu blive vurderet, i hvilket omfang udkørende fogedforretninger mv. kan udskydes til efter nytår. Der vil desuden være skærpet opmærksomhed ved retterne på, at besigtigelser ved tvangsauktioner mv. fortsat afvikles på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde.

Du kan få mere information om, hvad der gælder i din lokale ret ved at henvende dig til din lokale ret og på rettens hjemmeside. Find oversigt over alle retter her.

De hidtil gældende regler for hygiejne og adfærd gælder som hidtil. Gå til gældende retningslinjer for hygiejne og adfærd.