Gå til sidens indhold

31 aug 2020

Danmarks Domstole

En tilfreds mand overlader roret

Afgående retspræsident ved Østre Landsret, Bent Carlsen, har truffet et hav af afgørelser med ordentlighed som kompas og stået i spidsen for en omfattende reformering af Danmarks Domstole. Den 31. august 2020 lukker han, efter 44 år i statens tjeneste, jurakapitlet og går på pension.

Afgående retspræsident ved Østre Landsret, Bent Carlsen, ville egentlig have været arkitekt. Eller fysiker. Men så hørte han om et fjernt familiemedlem i Jylland, der var dommer. Det lød også spændende, syntes han.

I dag lukker han, efter 44 år i statens tjeneste, jurakapitlet og går på pension.

”Jeg forlader bestemt ikke domstolene udbrændt. Tværtimod. Men jeg glæder mig til at nå alt det, jeg ikke har nået de seneste mange år. Sidde i en god stol og læse en god bog. Rejse. Se mine venner og min familie. Hoppe rundt på gulvet med mine børnebørn. Komme ud i naturen”.

Læs portræt af Bent Carlsen i vores magasin Retten Rundt 32 på side 24-27.