Gå til sidens indhold

10 nov 2021

Danmarks Domstole

Husk god hygiejne og afstand i landets retssale

Danmarks Domstoles krisestab minder i lyset af COVID-19 situationen om vigtigheden af, at retternes brugere og ansatte følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Danmarks Domstoles krisestab har den 10. november 2021 drøftet COVID-situationen. Krisestaben følger udviklingen tæt og vil indtil videre mødes ad hoc, når det vurderes nødvendigt.

Krisestaben vurderer ikke, at de udmeldte restriktioner har direkte betydning for retterne. Der er derfor ikke fra krisestaben nye konkrete anbefalinger til retterne. Krisestaben henstiller dog til, at alle domstolenes brugere og ansatte følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og dermed bidrager til at undgå yderligere COVID-19 smittespredning i samfundet.

Det gælder særligt anbefalingerne om at blive hjemme og blive testet ved symptomer, holde afstand når det er muligt samt sikre god håndhygiejne gennem håndvask og ved at spritte hænder ved indgang til retslokaler.

Alle brugere opfordres fortsat til at lade sig teste for COVID-19, inden de skal møde i retten. Opfordringen gælder ikke for brugere, der er færdigvaccineret, tidligere har været smittet eller har opnået beskyttelse fra 14 dage efter første vaccinationsstik.

Du finder sundhedsmyndighedernes generelle råd HER