Gå til sidens indhold

10 okt 2022

Danmarks Domstole

Kom til kultur i retten

Den 14. oktober 2022 inviterer flere af landets retter indenfor til Kulturnatten. I København kan du bl.a. deltage i en fiktiv retssag, og Retten i Esbjerg løfter sløret for, om dommere i Danmark ligner dem, man ser i engelske krimier.

I Højesteret kan du blive klogere på rettens historie, virke og placering i samfundet, mens du vises rundt. Rundvisningerne foregår i hold på 25 personer, som lukkes ind omkring hvert 10. minut. Der kan forekomme ventetid udenfor.

Læs mere om arrangementet her

Østre Landsret åbner fra kl. 18 til 23 dørene til den flotte nye bygning i Nordhavn, hvor du kan deltage i en fiktiv retssag og komme med dit bud på, hvad den tiltalte skal idømmes. Der er desuden forskellige slags rundvisninger og chili con carne i caféen. Metrolinje M4 kører lige til døren. Du skal stå af på Orientkaj.

Læs mere om arrangementet her

Københavns Byret, landets største af sin slags, givet et indblik i, hvordan en over 200 år gammel byret fungerer som moderne retsbygning. Hør om kunsten, som pryder retten, og se hvordan man - med respekt for fredning og historie - indretter retssale med nutidens teknik.
Tidspunkt: 18:00 - 00:00

Læs mere om arrangementet her

Retten i Esbjerg er parat med svar på spørgsmål om en dommers arbejde, forløbet i en straffesag, vejen til at blive domsmand og mange flere. Du får også mulighed for at se, om dommere både har paryk og kappe på ligesom i de engelske krimier. Der er åbent hus i retten fra kl. 16 til 20. Rettens ansatte viser rundt. Rundvisningen varer ca. en time. Tilmelding skal ske via mail.

Læs mere om arrangementet her