Gå til sidens indhold

01 feb 2022

Danmarks Domstole

COVID-19: Anbefalinger efter ophævelse af de fleste restriktioner

Danmarks Domstoles krisestab opfordrer til fortsat fokus på de generelle smitteforebyggende anbe-falinger. Derudover vil det være op til de enkelte retter, om der lokalt skal være yderligere tiltag.

Fra den 1. februar 2022 kategoriseres COVID-19 ikke længere som en samfundskritisk sygdom, og stort set alle COVID-19 restriktioner ophæves fra og med denne dato.

Danmarks Domstoles krisestab ophæver i lyset af dette de hidtidige anbefalinger til retterne fra efteråret 2021 om bl.a. fremvisning af coronapas eller tests, brug af mundbind etc.

Da der pt. er udbredt smitte i samfundet, opfordrer krisestaben retterne til fortsat at have fokus på de generelle smitteforbyggende anbefalinger, som bl.a. omfatter:
• at blive hjemme og blive testet ved symptomer
• at holde afstand
• at lufte ud
• at vaske hænder tit eller bruge håndsprit
• at være særlig opmærksom på rengøring af overflader, som berøres af mange.

Krisestaben finder, at det vil være op til den enkelte ret at vurdere, om den lokale smittesituation indebærer behov for yderligere smitteforebyggende tiltag. Dette kunne f.eks. være brug af mundbind i offentlige områder, indretning af lokaler, evt. begrænsning af tilhørere, samt tilpasning af gennemførelse af retsmøder uden for retsbygningerne.