Gå til sidens indhold

17 mar 2022

Danmarks Domstole

Det betyder ny Digital Post for dig

Den 21. marts overgår Danmark til ny Digital Post. Overgangen vil kun have lille indvirkning på digital post, som du modtager fra domstolene.

Danmark overgår til ny Digital Post den 21. marts. Digitaliseringsstyrelsen har i den forbindelse meddelt, at der vil være lukket for digital post fra myndigheder i overgangsperioden fra fredag den 18. marts kl. 17.00 til den mandag den 21. marts kl. 09.00. Det betyder, at du i disse dage ikke vil modtage eller kunne besvare digital post fra myndigheder, herunder Danmarks Domstole.

Overgangen vil kun have lille indvirkning på digital post, som du modtager fra domstolene. Helt overordnet betyder det:

  • Hvis en meddelelse fra Danmarks Domstole er sendt før den 18. marts kl. 17.00, vil du i overgangsperioden kunne se og åbne meddelelsen i din indbakke i e-Boks, men du vil ikke kunne besvare den.
  • De beskeder, som Danmarks Domstole sender mellem den 18. marts kl. 17.00 og 21. marts kl. 9.00, vil først være tilgængelige for dig fra den 21. marts kl. 9.00 i ny Digital Posts visningsklienter (eksempelvis e-Boks, Digital Post app, borger.dk).

Hvis en ret har forkyndelser med meget korte frister, eksempelvis en insolvensskiftesag, straffesag eller tvangsfuldbyrdelsessag, kan retterne i overgangsperioden anvende en alternativ forkyndelsesmetode end digital post, hvis der er behov for det.

Læs mere om ny Digital Post på borger.dk