Gå til sidens indhold

09 okt 2023

Danmarks Domstole

Advokatsekretærer gav input til Skifteportalen

Domstolsstyrelsens Straffe- og skifteprogram har stort fokus på at inddrage brugere i udvikling af nye løsninger. For nylig præsenterede programmet den nye løsning for tvangsløsningssager på Advokatsekretærernes fagdag.

Udviklingen af Straffe- og skifteprogrammets release 3, der skal understøtte sagsbehandlingen af tvangsopløsningssager, er i fuld gang. Det drejer sig om cirka 9500 sager om året.

For at skabe det bedste produkt indhenter Straffe- og skifteprogrammet løbende input fra brugere. Advokatsekretærerne er nogle af dem, der i deres daglige arbejde vil skulle bruge den nye løsning for tvangsopløsningssager.

Den 26. september 2023 præsenterede Straffe- og skifteprogrammet således den nye løsning på Advokatsekretærernes fagdag, der afholdes af Kuratorforeningen.

”Det, at se løsningen tidligt, giver os mulighed for i god tid at tilrettelægge vores fremtidige processer i forbindelse med behandling af tvangsopløsninger via Skifteportalen”, siger Office Process Manager Katja Schläger fra Plesner.

Hun fortsætter: ”Jeg ser frem til en mere effektiv og digital behandling af sagerne med oplysning om frister og andre relevante datoer fra domstolene. Samtidig giver det os mulighed for bedre processtyring af sagerne på vores side af bordet”.

Samarbejdet giver bedre løsninger

Når Straffe- og skifteprogrammet fremviser løsningen, får de masser af brugbare input med hjem.

”Når vi fremviser den foreløbige løsning, får vi be- eller afkræftet, om vi bevæger os i den rigtige retning”, siger Product Owner Nikolaj Fricke og fortsætter: ”Vi har løbende inddraget likvidatorer, deres advokatsekretærer og advokatfuldmægtige i analysen og designet af den kommende løsning. Vi er glade for, at de kunne se sig selv i løsningen, og at de virkede meget positive”.

Når løsningen skal tages i brug i 2024, forventes fremvisninger at give en mere smidig overgang til det nye arbejdsværktøj. Selvom der i udviklingen er fokus på skifterettens medarbejdere, vil inddragelsen af eksterne brugere give en bedre overgang til de nye systemer for alle. På baggrund af den gode dialog på fagdagen tilbød advokatsekretærerne at bidrage til tests af løsningen frem mod udrulningen.

Straffe- og skifteprogrammets release 3 vil være første gang, at insolvensområdet påvirkes af de nye løsninger. Selvom tvangsopløsningssager betragtes som et forholdsvis afgrænset område, giver det en god anledning til at etablere længerevarende samarbejder, der også kan trækkes på ved øvrige insolvensområder.

Fakta: Skifteportalen udvides med tvangsopløsningsområdet
  • Udvidelsen af Skifteportalen er tredje leverance fra Domstolsstyrelsens store digitaliseringsprogram, Straffe- og skifteprogrammet. Programmet skal frem mod 2026 digitalisere straffe- og skifteområderne ved Danmarks Domstole
  • De nye systemer skal skabe øget gennemsigtighed, større brugervenlighed og sikre en hurtigere sagsgang
  • Udvidelsen af Skifteportalen udrulles først til fem pilotretter, der skal teste systemet fra den 16. januar 2024 frem mod den fulde release den 6. juni 2024
  • Pilotretterne er Retten på Bornholm, Retten i Holstebro, Retten i Roskilde, Retten i Kolding og Sø- og Handelsretten.

Du kan læse mere om Straffe- og skifteprogrammet via dette link

Vil du også se den nye løsning?

Straffe- og skifteprogrammet holder løbende fremvisninger af Skifteportalen for forskellige målgrupper. I oktober er der fremvisninger for likvidatorer, advokatsekretærer og advokatfuldmægtige, og i december afholdes der en fremvisning for alle interesserede.

Læs mere om fremvisninger af løsningen