Gå til sidens indhold

13 maj 2023

Danmarks Domstole

Domstolene vinder pris ved Danish Digital Award 2023

Danish Digital Award præmierer og synliggør årets mest inspirerende, effektive og veludførte digitale projekter.

Domstolenes skifteportal har vundet guld ved Danish Digital Award 2023 i kategorien ‘Public Sector and Government – Tech Development’. Prisen, der blev uddelt den 12. maj, hylder digitale projekter og løsninger, der går forrest, øger vores frihed, sikrer en bedre offentlig service og giver en høj værdi til brugerne.

”Med denne løsning viser Domstolsstyrelsen vejen for, hvordan en fuld digital transformation af et fagområde kan levere både øget brugertilfredshed hos borgerne i en sårbar situation, byrdelettelser for erhvervslivet og reduceret sagsbehandlingstid i domstolene og bliver på den måde en rollemodel for selvbetjeningsløsninger i staten”, skriver juryen i begrundelsen.

”Vi er meget glade for, at Skifteportalen med prisen ved Danish Digital Award anerkendes som et af årets mest vellykkede digitaliseringsprojekter. Vi håber, at Skifteportalen i fremtiden vil lette besværet med dødsboopgørelsen for efterladte og advokater, som er kontaktperson eller bobestyrer i dødsboer, og for de mange virksomheder og borgere, der har økonomiske krav eller tilgodehavender i dødsboer”, siger Anna Sofie Bahnson Witzgall, chef for domstolenes store digitaliseringsprogram Straffe- og skifteprogrammet, som har bygget Skifteportalen.

Udviklet i agilt program ved domstolene

Domstolenes skifteportal er en selvbetjeningsløsning og platform, der skaber overblik og optimerer sagsbehandlingen, når dødsboer fra de 55.000 danskere, som årligt går bort, skal opgøres. Portalen blev fuldt udrullet til alle retter den 15. november 2022. Siden da er over 30.000 dødsboer og knap 82.000 krav i dødsboer oprettet via portalen.

”Det gode resultat er opnået ved, at Domstolsstyrelsen som noget nyt har valgt at bygge Skifteportalen fra bunden i et agilt digitaliseringsprogram. Vi har valgt en sourcingtilgang, hvor alle konsulenter og medarbejdere er håndplukket og sidder fysisk sammen. Det er en unik tilgang i et offentligt it-projekt, som normalt er bundet af kravspecifikationer, når opgaven bliver løst af en leverandør. Skifteportalen er kun vores første release ud af fem, som har til formål at digitalisere hele straffe- og skifteområderne frem mod 2026”, siger Anna Sofie Bahnson Witzgall.

Danish Digital Award uddeles hvert år af Dansk Markedsføring, som er landets største medlemsforening for professionelle i medie-, reklame- og kommunikationsbranchen.