Gå til sidens indhold

01 jun 2023

Danmarks Domstole

Beredskabsplan for nedbrud og driftsforstyrrelser på minretssag.dk

Domstolsstyrelsen offentliggør i dag en beredskabsplan, der gælder ved fremtidige nedbrud og driftsforstyrrelser på minretssag.dk.

Domstolene behandler hvert år mere end 40.000 civile sager. Sagerne anlægges og behandles via sagsportalen minretssag.dk.

Domstolsstyrelsen offentliggør i dag en beredskabsplan for minretssag.dk, der gælder ved fremtidige tekniske nedbrud eller driftsforstyrrelser på minretssag.dk eller på de offentlige og private infrastrukturløsninger (fx NemLog-in og rettighedsstyring), som funktionaliteten af minretssag.dk er afhængig af.

Blandt advokater har der været et ønske om klarere rammer for, hvordan civile sager skal håndteres ved nedbrud eller driftsforstyrrelser på minretssag.dk. Domstolsstyrelsen har været i dialog med Advokatsamfundet og Danske Advokater, og beredskabsplanen skal ses som en hjælp til brugerne af minretssag.dk.

Beredskabsplanen fastsætter, hvordan civile sager skal håndteres, hvis et nedbrud eller en driftsforstyrrelse, der er omfattet af beredskabsplanen, forhindrer brugere af minretssag.dk i at kunne anlægge en ny sag, appellere en sag eller overholde frister i en verserende sag.

”Som bruger af minretssag.dk skal man kunne være tryg i, at man har mulighed for at overholde fristerne i en sag, selvom minretssag.dk eller dets funktioner ikke virker. Beredskabsplanen fastsætter en klar og ensartet fremgangsmåde for, hvordan civile sager fremover skal håndteres, hvis der opstår tekniske problemer på minretssag.dk. Vi håber, at det vil være en hjælp til brugerne af minretssag.dk”, siger udviklingsdirektør i Domstolsstyrelsen, Merethe Eckhardt.

For at et dokument, en meddelelse eller en sag skal kunne sendes til retten på mail, vil det blandt andet være en betingelse, at nedbruddet eller driftsforstyrrelsen opstår eller fortsætter til efter kl. 15.00 på dagen for fristen, og at det er meldt ud på minretssag.dk’s side for driftsstatus på domstol.dk, at der er nedbrud eller driftsforstyrrelser, som ikke er løst.

Tidspunktet er fastsat ud fra en betragtning om, at hvis nedbruddet opstår og bliver afsluttet i løbet af formiddagen på fristdagen, må det være rimeligt at forvente af brugerne, at de venter med at indsende materialet til senere på dagen. Omvendt kan det ikke forventes, at brugerne skal tjekke driftsstatus løbende i løbet af hele eftermiddagen og aftenen.

Planlagte opdateringer, som fremgår af minretssag.dk’s side med driftsstatus på domstol.dk, er ikke omfattet af beredskabsplanen.

Du finder beredskabsplanen for minretssag.dk her (pdf)

På domstol.dk kan du se driftsstatus for en række af domstolenes it-systemer, herunder minretssag.dk, samt læse om eventuelt planlagt systemarbejde.

Se driftsstatus for minretssag.dk