Gå til sidens indhold

15 jun 2024

Danmarks Domstole

Krav om anvendelse af blanketter i flysager

Fra den 15. juni 2024 indføres der krav om brug af en særlig blanket i sager om flykompensation ved byretterne.

Byretterne i Kolding, København, Randers og Aalborg behandler årligt et stort antal sager, hvor flypassagerer søger kompensation efter EU-forordningen om flypassagerers rettigheder. Sagerne behandles som civile sager ved byretten, hvor lufthavnen hører til.

Som noget nyt skal du i sager om flykompensation fra og med den 15. juni 2024 udfylde en særlig blanket, når du som passager stævner det transporterende flyselskab, og når du på vegne af det transporterende flyselskab udarbejder et svarskrift som modsvar derpå.

Der er således en blanket til sagsøger og en til sagsøgte. Blanketterne indeholder en række felter, som skal udfyldes. Hvis en blanket ikke er udfyldt korrekt eller ikke er blevet anvendt og uploadet på sagen, kan byretten afvise at behandle sagen.

Formålet med det nye blanketkrav er at standardisere de sagsoplysninger, som byretten modtager i flysager, og på den måde effektivisere sagsbehandlingen. Ved anlæg af en flysag på minretssag.dk skal sagsemnet ”Flysager” anvendes.

Her finder du blanketten til sagsøger (pdf)

Her finder du blanketten til sagsøgte (pdf)

Du kan desuden downloade blanketterne via byrettens hjemmeside.

Når du har udfyldt felterne i den downloadede blanket og gemt ændringerne, skal blanketten uploades under sagen på minretssag.dk.

Gå til minretssag.dk (åbner i nyt vindue)