Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

03 dec 2020

Grønlands Landsret

Mand frifundet for blufærdighedskrænkelse via socialt medie - K 047/18

Qaasuitsoq Kredsret havde frifundet en mand for blufærdighedskrænkelse. Manden var tiltalt for blufærdighedskrænkelse ved at have sendt et billede af et erigeret lem til en kvinde, via det sociale medie Facebook Messenger.

Kredsrettens dom blev anket af anklagemyndigheden.

Landsrettens resultat

Retten fandt det ikke bevist, at det var tiltalte, der havde sendt billedet til forurettede, og  stadfæstede Qaasuitsoq Kredsrets dom.

I sin begrundelse anførte landsretten, at tiltalte havde nægtet ethvert kendskab til den omhandlende besked. Han havde ingen forbindelse til kvinden, der havde modtaget beskeden. Landsretten lagde endvidere til grund, at tiltalte på gerningstidspunktet kun havde adgang til Facebook via enheder, der tilhørte andre eller var offentligt tilgængelige. Det havde været muligt for andre personer, at sende beskeder fra hans profil, hvis han ikke havde logget korrekt af.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Grønlands Landsret den 7. juni 2018.

Sagsnummer: K 047/18

Landsretsdom

Kredsretsdom

Kredsret forklaringer