Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

21 dec 2020

Grønlands Landsret

Landsretten frifandt mand for blufærdighedskrænkelse - K 030/18

En 40-årig mand var af Sermersooq Kredsret anset skyldig i blufærdighedskrænkelse, og idømt 30 dage i anstalt med 1 års prøvetid, for at have trukket en kvindes bukser og trusser ned, mens hun sov på en sofa.

Kredsrettens dom blev anket af tiltalte.

Landsrettens resultat

Landsretten ændrede kredsrettens dom og frifandt tiltalte.

Retten fandt det ikke bevist, at tiltalte var skyldig som beskrevet i anklageskriftet. Retten lagde vægt på, at tiltalte ikke erkendte sig skyldig ud fra det citerede, og at to vidner, som befandt sig i det samme hjem, hvor krænkelsen var sket, ikke var blevet afhørt. Det var usikkert, hvem der først var gået under bordet af beruselse og hvem der kunne have trukket forurettedes benklæder ned, selvom tiltalte havde ligget på sofaen ved siden af, da forurettede vågnede.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Grønlands Landsret den 9. august 2018.

Sagsnummer: K 030/18

Landsretsdom

Kredsretsdom

Kredsret forklaringer