Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

06 apr 2022

Grønlands Landsret

Kredsrettens dom stadfæstes - K 227/20

Grønlands Landsret den 18. december 2020 fandt at tiltalte er skyldig i den rejste tiltale om voldtægt ved andet seksuelt forhold af sin steddatter, som var 11 år gammel, da episoden fandt sted.

Af Grønlands Landsrets dom af den 18. december 2020 fremgår følgende: 

Pigen har forklaret, at tiltalte befølte hende i tissekonen og havde sin finger oppe i ”hullet”, så det gjorde ondt. Hendes forklaring støttes af tiltaltes forklaring for kredsretten om, at da han vågnede, havde han sin finger oppe i pigens tissekone. Efter pigens sikre og troværdige forklaring, som støttes af tiltaltes forklaring, anser landsretten det for bevist, at tiltalte har befølt pigen i skridtet, og at han kortvarigt har stukket en finger op i hendes skede.

Efter pigens forklaring om, at tiltalte var vågen, da han befølte hende, at hans berøringer begyndte på lårene, hvorfra de udviklede sig til befølinger i skridtet, og at hun ikke kunne falde i søvn, fordi tiltalte gentagne gange spurgte hende, om hun var faldet i søvn, finder landsretten, at det er ubetænkeligt at tilsidesætte tiltaltes forklaring om, at befølingerne skete mens hans sov.

Under disse omstændigheder er landsretten enig med kredsretten i, at tiltalte er skyldig i den rejste tiltale om voldtægt ved andet seksuelt forhold af sin steddatter, som var 11 år gammel, da episoden fandt sted.

Af de grunde kredsretten har anført, er landsretten enig i udmålingen af foranstaltningen og tortgodtgørelsen, og derfor stadfæstes kredsrettens dom.

 

Sagsnummer: K 227/20

Domme med forklaringer